Program Negaraku Menghubung Menyatu telah diadakan di Sekolah Kebangsaan Sungai Bayor, Selama, Perak pada 27 Januari 2018. Ia telah dirasmikan oleh YB Dato' Hj Mohamad Daud bin Hj Mohd Yusoff (ADUN Selama) dan turut dihadiri oleh YBrs. Encik Kudratullah Fatimy Afandi (Setiausaha Bahagian Kewangan Kementerian Komunikasi dan Multimedia). 

Program ini merupakan satu inisiatif yang diterajui oleh KKMM dengan kerjasama pelbagai agensi Kerajaan dan syarikat swasta di bawah Strategi Lautan Biru Kebangsaan atau lebih dikenali sebagai NBOS. Melalui program ini masyarakat di kawasan pedalaman dapat diperkasakan dengan akses kepada maklumat asas dan hiburan, penyampaian perkhidmatan dan latihan kemahiran serta peluang penjanaan pendapatan dalam talian. Program ini mempunyai 2 elemen penting iaitu mendigitalkan dan merakyatkan penyampaian perkhidmatan komunikasi. Semasa program di sini, 10 unit peralatan siaran digital, 10 unit televisyen sumbangan KKMM dan 23 touchpoints berupa keperluan harian telah diberikan kepada golongan miskin dan asnaf di mukim Hulu Selama.

PerakFM turut berlintas langsung dan turut menjayakan Program Adikku Sayang bersama 3 orang pelajar dari Sekolah Kebangsaan Sungai Bayor, Selama. Mereka telah mendeklamasikan sajak, bercerita dan bernyanyi. En Roslan Abdullah (Timbalan Pengarah Penyiaran Negeri Perak), DJ Nani, DJ Wani dan Dj Fahmi turut berada di sana bersama kru teknikal dari Unit Rakaman Luar iaitu Fadzil dan Ridzuan.